fbpx
Doorgaan naar artikel

let’s get to the point with… developer Michael

#letsgettothepointwith

#trends

Leestijd: 2 minuten.

In ons nieuwe rubriek ‘Let’s get to the point with…’ gaan we in gesprek met de verschillende specialisten van Your Dutch Media. Deze week: developer Michael! Wat is hem het meeste opgevallen de afgelopen tijd op gebied van Development? Wat voorspelt hij voor trends voor de toekomst? Lees zijn tips en krijg inspiratie voor de automatisering van jouw bedrijf. 

wat is jou het meest opgevallen het afgelopen jaar?


“Het gebruik van software is heel erg veranderd. Waar eerst software vooral gebruikt werd door bedrijven, gebruikt iedereen nu software. Kinderen doen dansjes op Tiktok en bejaarden spelen Patience op de iPad. Verder gaat de ontwikkeling steeds sneller. Waar vroeger de eerste resultaten pas na 1 jaar merkbaar zijn betreft ontwikkeling, duurt dit nu nog maar 1 maand of zelfs 1 week.”

welke puntjes op de i bevat een goede development briefing?


“Het is voornamelijk belangrijk dat het van A tot Z duidelijk is wat het doel is van de software. Daarnaast moet jijzelf als klant ook goed kunnen uitleggen aan je doelgroep waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt (vaak zijn deze al duidelijk) en de daarbij behorende business logica.”

welke development trends voorspel je voor de toekomst?


“Voor in de toekomst voorspel ik nog meer ontwikkeling in Blockchain, Quantum computing en Deeplearning. Daarnaast verwacht ik ook dat er ontwikkelingen komen in technieken om steeds sneller software te kunnen bouwen. De software ‘Flutter’ is hier een voorbeeld van. Met slechts één programmeertaal/codebase kun je een software bouwen voor nagenoeg elk platform (Desktop, Mobile, Web). Verder voorspel ik dat veel bedrijven overstappen naar microservices. Dit is een techniek die een groot softwarelandschap opdeelt in kleinere “services” die verantwoordelijk zijn voor enkele taken.”

welke huidige trend wil je direct een punt achter laten zetten?


“Ik denk dat het altijd handig is om trends in de gaten te houden, maar niet actief te volgen. De meeste trends van 2021 worden nu ontwikkeld door grote partijen als IBM, Facebook, Apple en Google.”

welke tips zou je bedrijven willen meegeven?


“Bekijk voor jou bedrijf waar er productiviteitswinst te behalen valt en of deze het waard zijn om te ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld 8 uur per week bezig bent met een planning en je kunt deze tijd reduceren naar 30 minuten per week, heb je elke week 7.5 uur de tijd om bezig te zijn met misschien wel belangrijkere zaken waarmee je je bedrijf verder kan laten groeien. Door het developen van een tool zorg ik ervoor dat dat allemaal geautomatiseerd kan worden. Tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Het is daarom erg belangrijk om als bedrijf te kijken, desnoods samen met developers, hoe je als bedrijf verder kunt professionaliseren en automatiseren.”


 

sparringpartner nodig?


Ben je benieuwd wat automatisering voor jouw bedrijf kan opleveren of wil je meer informatie? We helpen je graag, met het vinden van een online oplossing op maat. Mail naar hi@yourdutchmedia.nl of stel je vraag in onze chatbox. De keuze is geheel aan jou!