fbpx
Doorgaan naar artikel

let’s get to the point with… ui/ux designer Tim

#letsgettothepointwith

#trends

Leestijd: 3 minuten.

In ons nieuwe rubriek ‘Let’s get to the point with…’ gaan we in gesprek met de verschillende specialisten van Your Dutch Media. Wat is hem of haar het meeste opgevallen de afgelopen tijd op gebied van Marketing, Design of Development? Wat voorspelt hij of zij voor trends voor de toekomst? En natuurlijk delen we onze tips en tricks zodat jij vol inspiratie verder kunt. Deze week: het nieuwe gezicht van YDM, UI/UX designer Tim Disseldorp.

wat is jou het afgelopen jaar het meest opgevallen?

(Op het gebied van branding en design)
“Het afgelopen jaar ben ik steeds meer een fan geworden van de webdesign trend ‘Dark Mode’. Dit is een mooie trend omdat de donkere modus ervoor zorgt dat het licht van je scherm rustiger op je ogen valt. Het ziet er niet alleen moderner en eleganter uit, maar het is dus ook nog eens beter voor je ogen. Zo kunnen mobiele gebruikers langer naar hun scherm kijken. Hoe langer ze blijven kijken, hoe meer ze zullen kopen. En dat is mooi meegenomen voor commerciële bedrijven die willen uitbreiden met upselling.”

welke puntjes op de i bevat een goede design briefing?


“Een goede design briefing is overzichtelijk en aantrekkelijk voor de gekozen doelgroep. Het moet duidelijk zijn wie de doelgroep is en wat hen aanspreekt. Op die manier kan ik de juiste design keuzes maken om met het ontwerp het gedrag te veranderen van de doelgroep.” 

welke design trends voorspel je voor de toekomst?


“In de toekomst zal er steeds meer gebruik gemaakt worden van video’s. Design heerst nu al, maar gaat copy nog meer overnemen. Dit komt doordat het de kijkers erg aanspreekt en ja… ‘´Één beeld meer zegt dan 1000 woorden’. Daarnaast kunnen bedrijven deze trend heel makkelijk volgen, omdat ze zo hun merkkleuren, lettertypen en stem goed kunnen doorvoeren. Op die manier bouw je echt aan een uniform merk via al je marketingkanalen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Bol.com, die met branding en reclame uitingen een uniek en sterk merk heeft opgebouwd. Één klein detail in kleur of uitstraling vertelt al meteen dat het om Bol.com gaat, zonder dat ze het hoeven zeggen of het logo tonen.”
*Lees het artikel verder onder de video*

https://www.youtube.com/embed/7sOBMyAmZg4?feature=oembed

welke huidige design trend wil je direct een punt achter laten zetten?

“De design trend ‘fotografie in tekst’ werkt voor webdesign minder goed, omdat het erg afleidend is tijdens het lezen. Als de gebruiker iets wilt lezen, moet hij of zij zich concentreren op de tekst en niet op random afbeeldingen door de tekst heen. Een foto in tekst leidt te erg af en de gebruiker kan zich dan niet meer focussen en de tekst begrijpen. Dus die trend zou ik lekker laten gaan!”

welke tips zou je bedrijven willen meegeven op het gebied van design?

“De grootste tip die ik kan meegeven aan bedrijven is om bij een ontwerp niet alleen te denken aan wat je zelf mooi vindt, maar vooral te denken vanuit de doelgroep. Als UX/UI (User Experience en User Interface) designer kijk ik vooral naar functionaliteiten en design keuzes om de gebruikservaring zo makkelijk mogelijk te maken. Ik weet precies wat de trend is, hoe bepaalde doelgroepen denken en functioneren, en hoe je een website of applicatie aantrekkelijk maakt voor de eindgebruiker. Less is niet altijd more, soms heeft de gebruiker juist een extra stap nodig voor het beste eindresultaat.”