fbpx
Doorgaan naar artikel

Start jouw online eindsprint voor 2020

#feitje

#tip

Leestijd: 4 minuten.

Een mentaliteit waar we veel van kunnen leren is Churandy Martina. Niet alleen omdat hij goed is in een eindsprint, maar ook alles positief probeert te bekijken. De eerste #1 tip van onze projectmanager Robin is zo al razendsnel weg gegeven: geef niet op en blijf positief. In deze pandemie is dat natuurlijk een uitdaging, maar hij die motiveert, die inspireert en creëert. Het einde van 2020 is nabij, dus zet nog even alle zeilen bij! Lees snel verder voor trends en tips op online gebied die jij direct kunt toepassen op jouw bedrijf.

#2 Haak in op verandering

Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan inhakers voor de feestdagen? Ja? Zijn die nog wel relevant aan de feestdagen zoals ze er nu uit zullen zien? Wellicht dat je met jouw bedrijf een actie kunt ondernemen. Speel in op de verandering. Zo zijn er vele kerstborrels die niet (of op een andere manier) door zullen gaan. Of denk aan kerstpakketten die op een andere manier ingevuld zullen worden. Die veranderingen zijn kansen waar jij als bedrijf weer op in kunt spelen.

#3 Focus op de juiste kanalen

Ben je actief op social media? Top! Een tip van ons? Focus je op de juiste kanalen, waar valt nog winst te behalen? Elk social media kanaal heeft een ander doel. Als we kijken vanuit de gebruiker, gaat hij naar Instagram voor inspiratie en persoonlijke updates. Facebook voor het onderhouden van vriendschappen en het laatste ‘nieuws’. Ligt LinkedIn goed bij bedrijven, carrièretijgers en werkzoekende. Is TikTok en Snapchat vooral populair bij de jeugd. Kijk dus goed naar jouw doelgroep en doel. Wat wil je waar bereiken? Zijn alle kanalen die jij gebruikt noodzaak of bijzaak? Kies gericht vanuit een hoofdkanaal en bouw de rest er eventueel omheen. Laat vooral kanalen vallen, wanneer de gebruikers niet binnen jouw doelgroep en doel vallen.

Dit waren de tips die wat meer uitleg volgens onze specialisten nodig hadden. Verder nog een aantal kortere (mand) tips om online succes met jouw bedrijf te behalen.

Webdevelopment tips

#4 Test, test, dubbeltest. Kijk goed of jouw website of applicatie op elke browser en apparaat werkt. Wil je zeker weten of jouw website door Google ook als mobielvriendelijk wordt gezien? Check www.search.google.com/test/mobile-friendly.

#5 Check of je website het goed doet op elk device, zowel desktop, tablet en mobiel, is deze responsive en klopt alles UI/UX zoals deze door de designers is uitgedacht?

#6 Heb je genoeg ideeën voor optimalisaties, maar kun je wel wat extra begeleiding gebruiken? Misschien is het overstappen van webbouwer dan geen slecht idee. Maak een nieuwe start en begin 2021 gelijk goed. Heb je vragen over overstappen? Lees dan vooral even dit blogartikel

Social Media tips

#7 Blijf zichtbaar én herkenbaar. Ook tijdens de feestdagen kun je van je laten horen, geheel in jouw eigen huisstijl.

#8 Zorg dat je Instagram biografie SEO proof is.

#9 Gebruik Instagram/Facebook shopping, zodat klanten direct vanuit jouw inspiratiefoto de producten kunnen bestellen. Sinds mei is deze functie geïntroduceerd, een laagdrempelige manier om meer sales te scoren. 

#10 Doe hashtag research naar de meest gebruikte hashtags tijdens de feestdagen.

#11 Onderzoek de beste plaatsingstijd voor je social media posts. Plaats dus niet alleen wanneer het jou uitkomt of omdat je er dan behoefte aan hebt. Als je echt wilt scoren is het belangrijk rekening te houden met wanneer jouw doelgroep actief is.

#12 Ontwikkel een contentplanning. Zorg dat je goed voorbereid bent op de komende tijd, zodat je tijdens de drukke periode je goed kunt focussen. Wanneer alles gepland staat, hoef je niet dan nog na te denken wat je wilt posten op social media.

#13 Heb je al eens nagedacht over adverteren op social media? De kosten waren al laag, maar door corona is dit 50% lager dan dezelfde periode vorig jaar. Extra kans dus voor meer zichtbaarheid en/of conversies. Zeker belangrijk voor bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Promoot jouw bedrijf als hét bedrijf voor inkoop van originele cadeaus. Of blijf ‘on top of mind’, zodat wanneer ze iets willen bestellen, ze voor jouw product kiezen.

Online Marketing tips

#14 Check of de klantreis nog klopt. Door het totale plaatje in kaart te brengen van de klantreis, kun je inzicht krijgen in waar het wellicht fout (kan) gaan en bezoekers afhaken. Met Google Analytics kun je inzicht krijgen in statistieken van je website. Zo krijg je een duidelijk beeld van onder andere bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

#15 Zorg dat je website snel genoeg is, optimaliseer de snelheid van je website door deze bijvoorbeeld te checken met tools zoals pagespeed insights van Google

#16 Check of je nog backlinks kunt verzamelen om de positie van jouw website in Google nog hoger te laten scoren.

#17 Print de homepage van je website uit en lees die teksten nog eens rustig na. Wat kun je hier nog verbeteren? Is de tekst geschreven voor de lezer? Lees hier onze tips voor copy voor een website gebruiker. 

#18 Heb je (binnenkort) vacatures openstaan? Met Google for Jobs kun je die nu nog beter en sneller vervullen. Meer informatie? Lees dit artikel over hoe jouw bedrijf belang kan hebben van Google for Jobs.

Design tips

#19 Gebruik jij overal hetzelfde logo, lettertype en grootte? Een huisstijl draagt bij aan de herkenbaarheid en zichtbaarheid van je bedrijf. Ook in design is het belangrijk continuïteit en professionaliteit uit te stralen. Ben je benieuwd waarom een logo zo belangrijk is? Wij schreven er speciaal voor jou een blogartikel over.

#20 Kijk ook vooral vooruit! Bereid alvast voor waar je een inhaalslag wilt maken in 2021. Wellicht ben je toe aan een nieuw jasje, een upgrade van je huidige merkidentiteit. Denk aan een nieuw design voor je website, logo of social media kanalen.

Wij wensen jou en je bedrijf heel veel succes met de eindsprint naar 2020 om 2021 nóg beter te beginnen!

Laat je weten of de tips geholpen hebben? Dat vinden wij leuk!