fbpx
Doorgaan naar artikel

zo kom je bovenaan in Google

#marketing

#seo

#webshop

#website

#zoekmachine

Leestijd: 3 minuten.

Een van de meest gegoogelde vraag op het gebied van marketing: "Hoe kom ik bovenaan in Google te staan?" Lukt het niet om je website zichtbaar te krijgen in Google? Ons team van SEO experts kunnen je hierbij helpen. Zij zijn gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en hebben al meerdere bedrijven geholpen naar de top. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing waarbij de focus ligt op het hoger laten scoren van een website. Bij SEO gaat het om organisch bereik (dus niet betaald of door advertenties). Er zijn veel factoren die meespelen bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Google werkt met een algoritme dat beslist welke websites hoger verschijnen in Google. Om deze hogere ranking te behalen, heb je een goed plan nodig. Vanuit Your Dutch Media hebben we een plan ontwikkeld waarmee wij jouw bedrijf hoger in de Google ranking krijgen. 

waarom bovenaan in Google

Een hoge positie in de ranking van Google zorgt voor meer zichtbaarheid, meer bekendheid en meer conversie. Met een betere vindbaarheid heb je meer kans om je concurrentie voor te blijven. Door relevante trefwoorden te gebruiken in je website teksten, zorg je dat je beter gevonden wordt en dat jouw ideale klant op jouw website klikt.

Om dit doel te verwezenlijken moet je website wel voldoen aan een aantal criteria die de zoekmachine vraagt. Een aantal onderdelen hiervan zijn:

 • Goede titel
 • Omschrijving
 • Juiste zoekwoorden
 • Linkbuilding

het grote voordeel van SEO

Als je website in de top van Google’s organische zoekresultaat staat, zorgt dat voor meer bezoekers op je website. Google gebruikers klikken namelijk vaker op de bovenste vijf resultaten. Daarnaast betaal je niet voor SEO zoals bij Google Ads. Investeren in een hogere Google positie is dus een lange termijn investering. Je blijft namelijk grote bezoekersaantallen houden met een hoge Google ranking door goede SEO content die altijd zichtbaar blijft. Terwijl je bij Google adverteren bezoekers zal verliezen, zodra je de advertenties stopzet. 

onze SEO tips om hoger in Google te komen 

tip 1 bedenk het onderwerp

Begin met het nadenken over het onderwerp van je tekst. Waar gaat de tekst over en waar wil je op gevonden worden? Denk hierbij aan je doelgroep. Deze informatie heb je nodig voor het zoekwoorden onderzoek.

tip 2 zoekwoorden onderzoek

Tijdens een zoekwoorden onderzoek kom je erachter waar jouw doelgroep op zoekt. Met de Google keyword planner kun je een zoekwoorden onderzoek doen. Hierbij zal Google je ook helpen met gerelateerde zoekwoorden. Wij raden aan om de zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie te gebruiken.

tip 3 gebruik waardevolle content

De content van je tekst is erg belangrijk. Hoe meer diepgang je tekst biedt, hoe meer Google het waardeert. Sites met waardevolle content scoren hoger dan sites met minder waardevolle informatie. Bij het schrijven van een artikel raden wij aan om tussen de vijfhonderd en duizend woorden te gebruiken.

tip 4 gebruik afbeeldingen

Google waardeert het als je artikel levendig is. Het gebruiken van afbeeldingen geeft dit effect. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je gebruikt niet groter zijn dan 500 KB. Een afbeelding die groter is zorgt namelijk voor een tragere website. Veel mensen haken af als de website erg traag is. Dit kan zorgen voor een lagere positie in de zoekresultaten van Google.

tip 5 denk aan Linkbuilding

Links van je eigen pagina’s en van externe websites dragen bij aan de populariteit en vindbaarheid van je website. Door op de juiste manier om te gaan met ankerteksten, interne links en het verzamelen van backlinks groeit de autoriteit van van je website. Dat zal mede bijdragen aan een betere vindbaarheid en een hogere ranking.

bovenaan Google pakket

Wil je professioneel doorpakken en direct hoger in Google komen? Het team van Your Dutch Media denkt met je mee én voor je verder. We hebben een speciaal ‘Bovenaan in Google pakket’ om jouw bedrijf te helpen aan een hogere positie. Klik hier om geheel vrijblijvend een eerste gesprek aan te vragen.

Ons bovenaan in Google pakket bestaat uit:

 • Een scan van huidige situatie van je website. 
 • Sleutelwoorden onderzoek
 • Optimalisatie van titel en omschrijving 
 • SEO hiërarchie optimaliseren
 • Linkbuilding
 • Backlink strategie
 • Google My Business optimaliseren
 • SERP overzicht
 • Analytics doelen
 • Rapportage van de resultaten

De looptijd van dit plan is zes maanden. Je krijgt periodiek een rapportage waar je de vorderingen kunt zien. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een eerste gesprek en vul hier je gegevens in.